Tidigare uppsättningar

Människans bästa vän – varning för hunden

Vi får möta den äldre kvinnan Rosa som samtalar med sin hund Olav Gerthel. Maken har lämnat henne efter ett långt äktenskap. Hon och hunden är ensamma. Med en trasig dammsugare i handen inser Rosa att det som återstår är hämtning av det lilla bohag som finns kvar. Därefter kommer hon placeras på äldreboendet. Olav Gerthel på ett hem för övergivna hundar. Plötsligt går det upp för henne att hunden talar. Rosa säger: ”Det här med att du talar… Olav Gerthel svarar: ”Ja, jag har förstått att det är ovanligt. Å andra sidan finns det människor som skäller.”

I rollerna: Gunilla Wiklund och Göran Langwagen.

Manus: Bengt Järnblad
Regi: Michael Riise

Kloakråttan – komedi efter en roman av SLAS

En konstnär och en författare har mot sin vilja blivit pensionärer. Men konstnären har tillsammans med en arbetslös sjuksköterska fått utställningsbidrag för att skapa en installation, trots att de inte vet vad det är. Ska de nappa på erbjudandet eller dra sig tillbaka? Går det att överleva genom att bli en fri kloakråtta eller blir man en rödögd laboratoriemus när man går i pension?

Nyskriven komedi i en akt fritt efter Stig Claesson ”Slas” roman. Om konst, ideologi och våndan av att åldras.

I rollerna: Per Eggers, Peter Engman och Paula Ternström

Prästens sensuella bikt – när hemlig identitet blir nödvändig

Prästen, höjd över varje misstanke, har en hemlig identitet. Josephine har ingen historia och existerar bara i nuet. En man och en kvinna lever i ett kärleksfullt äktenskap men tvingas, för att tas upp i tidsandans gemenskap, att skiljas. En omtänksam likriktning präglar arbetsplatserna. Postmodern enaktare som spelades på Aliasteatern hösten 2021.

I rollerna: Paula Ternström och Thomas Hedengran.

Världsdramatiken runt – Paula Ternström Produktion

Hade premiär den 14 september 2018, Lillhärdal. I rollerna: Paula Ternström och Thomas Hedengran.

Ett resande teatersällskap av August Blanche

På vilka villkor får vi göra teater i framtiden? Vad händer när människor kommer till insikt om den konstnärliga gestaltningens betydelse i vår tid? Pjäsen som för första gången 1848 är förvånansvärt aktuell idag och genial utifrån sin enkelhet. Den är mycket humoristisk och innehåller ett stort inslag av kupletter som kan liknas vid musikteater.

”Gående Reading” av Rummet och Tiden

“Gående Reading”, Rummet och tiden av Botho Strauss med nio skådespelare inför publik. 2018 på D-teatern i samarbete med Stockholms Dramatiska Högskola.

Nödläge

Nödläge – berättarteater med sedelärande historier av kända författare unikt gestaltade av tre skådespelare och en violinist, Teodok. Spelades sommaren 2018 på Raststugan vid Görvälns Slott.

Dödsdansen

Dödsdansen (August Strindberg), Teodok 2017

Fröken Julie

Fröken Julie, Teater Domestique, Steninge Slott 2016

Fordringsägare

Fordringsägare (August Strindberg), Medeviteatern 2011

Leka med elden

Leka med elden, (August Strindberg), Medeviteatern 2010