Aktuella uppsättningar

Ett resande teatersällskap av August Blanche

På vilka villkor får vi göra teater i framtiden? Vad händer när människor kommer till insikt om den konstnärliga gestaltningens betydelse i vår tid? Pjäsen som för första gången 1848 är förvånansvärt aktuell idag och genial utifrån sin enkelhet. Den är mycket humoristisk och innehåller ett stort inslag av kupletter som kan liknas vid musikteater.

I vår uppsättning är teaterchefen Sjöwall direktris i stället för direktör och hennes resande teatersällskap anländer till Barkarby för att spela. Hon försöker ständigt lösa besvärliga situationer och  kämpar för konsten i en oförstående omvärld. När teaterhataren garvare Gråström upptäcker att hans son, som mot hans vilja anslutit sig till teatergruppen, vill gifta sig med direktrisens dotter, ställs konflikten på sin spets. Men – passionen för konsten vinner till sist. Hur det går till får ni se på teatern.

Föreställningsdagar
6, 8, 9, 13, 15, 16 20 februari
5, 7, 8, 12, 14, 15, 19, 21, 22, 26, 28, 29 mars

Korta klipp – postmodern enaktare av Michael Riise

Denna enaktare i postmodernismens tidevarv består av tre roller, två kvinnor och en man. En av kvinnorna, prästen, har skapat en ny hemlig identitet vid sidan av sin officiella. De övriga två rollerna tycker sig vara rotade i en tydlig identitet baserad på gemensamma minnen och traditioner. Samtidigt är de påväg att förlora dina livsberättelser, eftersom det identitära spelar en allt mer underordnad roll i samhället.

Mer information kommer inom kort.

Bild: Astrid Högström

Korta klipp I Av Michael Riise

Världsdramatiken runt – Paula Ternström Produktion

Hade premiär den 14 september 2018, Lillhärdal. Fler föreställningsdatum kommer inom kort!